Vardagen är tillbaka – och inspirationen!

Postad av ulrika den 25 Aug, 2016 i Råsmart

Kära, tappra bloggläsare!

Jag tror inte att jag behöver säga det, men om man bjuder på så här lång tystnad – och ändå lyckas locka någon hit… så ska man vara väldigt tacksam. Så det är jag. Tack!

Min sommar måste nog sägas kvalificera sig om en av de alla bästa!

I korta drag. Veckan efter midsommar jobbade jag med en intensivkurs för raw foodkockar. Barnen var omhändertagna av den äldre generationen och hade en fest veckan lång! Därefter tog jag HEEEELT ledigt i fem veckor, tre veckor i Bohuslän och två veckor i stugan på ostkusten. Sammanlagt cirka två dagars regn, om man räknade ihop skurarna. Vi var tillsammans hela familjen, hela tiden. Dygnet runt så när som på en vecka då alla tre barn gick på seglarläger dagtid. Och ibland åkte jag och handlade mat med bara ett eller två barn. Annars kvalitets- och kvantitestid i en högre enhet…!

Henrik och jag smet hem från sommarstugen en vecka före barnen, som stannade kvar med den äldre generationen för ytterligare bad och bus. Jag rivstartade vardagen här i stan, med den andra och avslutande delen av sommarintensiven för raw foodkockar.

Sen kom barnen hem och Hugo packade raskt om och följde med mig till Amsterdam ett par dagar. Bara han och jag. Alltså Amsterdam med en tioåring kan jag bara varmt rekommendera. Vi utforskade alla hans nörderier: vi var på vetenskapscenter, testade olika holländska tågtyper, trainspottade, spanade in cool, modern arkitektur, åt gourmetburgare och gjorde kanalcruise när mörkret föll – med pizza och Ben&Jerrys på bordet!

Det fanns förstås utrymme för mina nörderier också; jag åt mig glad på flera av stadens raw foodställen och bodde på ett hotell som både hade kombucha och grönsaksjuice på menyn!

IMG_3172

Han med god juice. Jag med vattenkefir. Eller ”raw champagne” som det hette på menyn!

En och annan Pokemon knep vi också.

Nu är vardagen i full gång. Jag har hunnit genomföra en tredagars fortsättningsutbildning för raw foodkockar och är nu i full gång med att utveckla recept till ett annat spännande projekt som du snart kommer att höra mer om…!

På lördag startar höstens hälsokockutbildning och längre fram i veckan näringsläran. I september är det dags att bjuda raw foodkockgäng nummer fem välkomna! Räknade ut att jag har hunnit utbilda ett femtiotal personer till raw foodkockar sedan vi startade utbildningen för snart ett år sedan. Kanske blir du en av de kommande? Det finns möjlighet att ta in ett par deltagare till, kolla in länken ovan!

I vanlig ordning bjuder sensommaren förstås på kurser, föreläsningar och andra hälsoevent.

En liten reflektion efter den här sommaren är att det nog första året som jag har haft så tydlig jobbstart. Jag har ju tillbringat många år av mitt liv på en tidningsredaktion och det går alltid att jobba ikapp en icke-produktiv start när det hettar till inför lämning… 🙂 Så jag brukar sitta och försöka piska igång mig, lockas av de sista solstrålarna och ”börja sent, sluta tidigt, ta långlunch”. Och däremellan leka jobb. Segt! Men i år var det perfekt att gasa igång med utbildning direkt. Med stor sannolikhet kommer vi att köra en sommarintensiv raw foodkockutbildning igen nästa år alltså.

Ok, det här inlägget blev väldigt mycket min egen dagbok. Du ska förstås ha inspiration av att kika in här också. Lovar att ge dig det, i form av recept, tips, förhållningssätt, kommentarer till ny forskning och pågående debatter och så vidare.

Men i dag får deltagarna från helgens fördjupningskurs i raw food stå för inspirationen – temat var mer tillagad raw food, upplägg fine dining! OCH – kom ihåg att jag är flitigare på Instagram än i bloggen…

 

 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK