Supergranola och ny bok färdigfotad!

Postad av ulrika den 26 Okt, 2016 i Råsmart

Nu har vi fotat klart! En ny, fin, användbar och inspirerande bok ska nu formges och skickas på tryck. Och jag får landa lite. Det är alltid nervöst under en produktionsperiod; allt ska klaffa, alla inblandade ska ha tid samma dagar, övrigt jobb ska också skötas och man sover liksom lite ovaför täcket tills sista bilden sitter. Och alla är nöjda med allt, inklusive omslag (som vi fick fota om, men så brukar det vara…)

I dag sitter jag hemma i soffan och landar; laddar om, förbereder föreläsningar och beställer mat till kommande kurser.

Med en tjock filt över benen och en kopp blaskigt kaffe nära tillhands.

Och så äter jag upp resterna från gårdagens fotografering till min nya bok… Och jag måste dela med mig av den här ljuvliga, enkla, supersmarta granolan som jag helt enkelt inte kan sluta knapra på!

Banan- och chokladgranola

5 dl havregryn

1 dl mandel

1 dl riven kokos

2 msk kokosolja

1 dl kakao

3 riktigt mogna bananer

1 1/2 dl torkade aprikoser

1 dl vatten

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg aprikoserna i blöt i vattnet medan du förbereder övriga ingredienser.

Hacka mandlarna fint.

Häll upp havregrynen, kokos, hackade mandlar, kakao och kokosolja i en stor skål. Skala bananerna och lägg ned även dem. Med hjälp av ren fingrar klämmer du sönder bananerna och klämmer ihop allt till en deg. Jobba på så att bananerna är helt mosade och blandade med resten av ingredienserna.

Mixa de uppblötts aprikoserna i vattnet, så att det blir en tjock smet. Blanda ner smeten i skålen med havregrynen. Sprid ut allt på en plåt och torka i ugn i cirka 1 1/2 timme. Röra runt i granolan med jämna mellanrum.

Den innehåller en imponerande mängd mättande, tarmvänliga, lösliga fibrer, antioxidanter, mineraler (som bland annat har en blodtryckssänkande effekt) och den smakar bättre än alla tänkbara kartongflingor man kan tänka sig. LOVAR JAG!

Gör den – och köp min nya bok, fullspäckad med goda, sunda, salta och söta snacks: Supersnacks!

 

 

 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK