Hosta, provbak och chokladknäcke!

Postad av ulrika den 31 Jan, 2013 i Råsmart

Vi är sjuka, hela ungskaran och jag. Passar på att provbaka lite till nästa bok.

Här är ett litet bonusrecept som inte kvalar in, men som ändå förtjänar att synas (det är lite otraditionellt!):

Chokladknäcke, 1 plåt

1 dl mandel

2 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl kakao (kan uteslutas om du vill ha mer traditionellt knäcke)

2/3 burk kokosmjölk

Sätt ugnen på 150 grader. Kör alla frön och mandel i en mixer, till fint mjöl. Tillsätt kokosmjölk och kakao, kör vidare. Bred ut smeten på en plåt, grädda i ugn på 150 grader i 45 minuter. Sänk sedan värmen till under 100 grader, cirka 40 minuter. Ta ut brödet och bryt i bitar, är det fortfarande mjukt kan du vända på brödet och torka vidare i 30-60 minuter till, under 100 grader.

GOTT med lite smör och några smulor salt på! Eller jordnötssmör och ett par skivor banan. Men också smaskens som det är, bra mellanmål att ta med!

 

 

 

 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK