Recept

Alla recept är hämtade ur min bok ”Smarta sötsaker – utan socker, gluten och mjölk
Foto: Ulrika Pousette

Här kan du hitta fler recept

Havrekakor

10 kakor

1 dl bovetemjöl
1 dl rårismjöl
½ dl havregryn
3 msk kokosolja
2 dl dadlar utan kärnor
1 dl osvavlade aprikoser
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Kör alla ingredienser i matberedaren. Dela degen i tio bitar, rulla till bollar och platta till dem på en plåt. Grädda i 15–18 minuter, tills de fått färg.

havrekakor

hallonkokos

Hallon- och kokosmilkshake

4 glas

1 burk kokosmjölk
200 g frysta hallon
2 bananer
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
valfritt 1 ägg

Mixa allt till en slät, fluffig smoothie. Du får nog äta med sked, det blir nästan moussekonsistens – och jättegott!

Chocolate chai mudcake

10–12 bitar

3 dl dadlar utan kärnor
2 dl vatten
1 ½ dl mandel eller hasselnötter
1 dl kokosolja
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1 msk bakpulver
2 dl bovetemjöl eller rårismjöl
3 msk kakao
2 äggulor
4 äggvitor
3 dl kokosmjölk

Sätt ugnen på 175 grader.

Koka dadlar och vatten på svag värme, tills det blir en grötaktig massa, i cirka en kvart. Mixa nötterna till mjöl, i med dadlarna, kokosoljan, kryddor, bakpulver, mjöl, kakao, och äggulor. Kör på full effekt och tillsätt kokosmjölken lite i taget. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Fördela smeten i en springform och grädda mitt i ugnen, i ca 50 minuter.

chochaimud

 

Fler recept hittar du i mina böcker Smarta sötsaker och Råsmart familj!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för mer inspiration!

 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | OK